torsdag 16 augusti 2012

Firre fisk!

Via receptcentralen fann jag detta enkla recept och förvandlade den ledsna och nedfrysta  torskfilén i frysen till en smakupplevelse á la bomba för mamma och mig denna torsdagskväll. Just do it!

 Saffranskryddad fisksoppa

Ingredienser (4 portioner)

  • 1 msk smör
  • 1 tsk curry
  • 2 msk vetemjöl
  • 5 dl fiskbuljong (1 ½ msk koncentrerad fond och resten vatten) eller äkta fiskbuljong
  • 1 paket saffran
  • ½ tsk salt
  • 1 dl tunnt skivad fänkål
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 400 g torskryggfilé
  • 200 g nyskalade räkor
  • hackad dill

Tillagning

  1. Smält smör i en kastrull och låt curryn fräsa med.
  2. Strö i mjölet, rör om och späd med buljongen, lite i taget under konstant vispning.
  3. Tillsätt saffran, salt, fänkål, mjölk och grädde.
  4. Låt koka några minuter så att fänkålen mjuknar och vätskan kokar in något.
  5. Skär fisken i mindre bitar och lägg dem i soppan och låt dem bli vita. De ska inte koka för häftigt eller för länge för då blir de mosiga.
  6. Blir soppan för stark kan man späda med mer grädde och/eller vatten. Vill man har mer smak kan man tillsätta lite mer koncentrerad fond och/eller curry.
  7. Lägg till sist i räkorna och strö på dill.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar